11. 4. 2011

My World Tuesday: Dlaskuv statek (Dlask's Farm)


Today's My World Tuesday's post is from the Dlask's farm. The originally freeholder's homestead and magistrate's house in Dolanky is located ca 2 km's from centrum of Turnov in the picturesque valley of the Jizera river. It was grounded in 1716. This typical example of traditional architecture in the region of the Jizera river was under numerous construction alterations, the largest ones were performed in 1794 and 1841.


MŮJ ÚTERNÍ SVĚT: DLASKŮV STATEKDnešní příspěvek do "Mého úterního světa" je z Dlaskova statku. Původně svobodnická usedlost a rychta v Dolánkách se nachází v malebném údolí Jizery asi 2 km od centra Turnova. Statek byl postaven v roce 1716 a od té doby několikrát přestavěn. Poslední největší přestavby této tradiční pojizerské architektury proběhly v letech 1794 a 1841.


More about the Dlask's farm.
Click for more My World Tuesday shots from around the world. Hosted by Klaus with his team: Sandy, Wren, Fishing guy and Sylvia.

Více informací o Dlaskově statku.
Klikněte pro další snímky My World Tuesday z celého světa. Hostí Klaus se svým týmem: Sandy, Wren, Fishing guy a Sylvia.

4 komentáře:

  1. I love small museums like this! They show us what life was like in the past. Thanks for posting this, Lucie!

    OdpovědětVymazat
  2. Very interesting house and history. Where I live we don't have any houses from that era.

    OdpovědětVymazat
  3. Beautiful world to share with us today. Hope you can visit Picture My World for My World Tuesday

    OdpovědětVymazat

Thanks for stopping by. I always enjoy hearing from you.
If you post Anonymously, please leave your name so I know which Anonym you are! Thanks.
Děkuji, že jste se zastavili. Vždy o Vás ráda uslyším. Pokud odpovídáte anonymně, uveďte prosím jméno, abych věděla o který anonym se jedná. Děkuji

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails