8. 8. 2011

My World Tuesday: Trebon Castle


A Renaissance Chateau in Trebon was built on the site of the original gothic castle by the Lords of Rozmberk between 1562 – 1611. The castle was acquired by the Schwarzenbergs in 1660, a significant noble family who contributed the baroque extension in the outer courtyard of the castle. The Schwarzenberg family owned the castle until 1940, when the property was seized by the Gestapo. The State Castle of Trebon was declared a National Cultural Monument of the Czech Republic in 2001.  The Regional State Archives are also situated in a section of the Trebon Castle. (More informationwww.zamek-trebon.eu/en/)


MŮJ ÚTERNÍ SVĚT: TŘEBOŇSKÝ ZÁMEKRenesanční zámek v Třeboni byl postaven Rožmberky v letech 1562-1611 na místě gotického hradu. V roce 1660 hrad získali Schwarzenbergové, významná šlechtická rodina, která se podílela i na barokním rozšíření na vnějším nádvoří hradu. Rod Schwarzenbergů vlastnil zámek až do roku 1940, kdy byl majetek zabaven gestapem. Státní zámek Třeboň byl vyhlášen národní kulturní památkou České republiky v roce 2001. (Další informace www.trebonsko.cz/zamek-trebonwww.zamek-trebon.eu/en/)

Emblem of the Rozmberk`s was five-petalled rose. You can see it on the window (third image) on the right below.
Click for more My World Tuesday shots from around the world. Hosted by Klaus with his team: Sandy, Wren, Fishing guy and Sylvia.

Pětilistá růže byla znakem Rožmberků. Můžete ji vidět na okně ve třetím obrázku napravo dole.

Klikněte pro další snímky My World Tuesday z celého světa. Hostí Klaus se svým týmem: Sandy, Wren, Fishing guy a Sylvia.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Thanks for stopping by. I always enjoy hearing from you.
If you post Anonymously, please leave your name so I know which Anonym you are! Thanks.
Děkuji, že jste se zastavili. Vždy o Vás ráda uslyším. Pokud odpovídáte anonymně, uveďte prosím jméno, abych věděla o který anonym se jedná. Děkuji

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails