20. 6. 2011

My World Tuesday: Museum in Turnov


This is the Museum of the Bohemian Paradise in Turnov. The Museum was opened in 1886. It collects the evidence about the natural resources of the Bohemian Paradise and its cultural history. The exposure is dedicated to the precious stones, jewels, followed by archeology, history and ethnography of the Bohemian Paradise. You can find there the unique panoramic painting (with dimensions of 8.75 x10 m) from 1895 by Mikolas Ales called The Defeat of the Saxons at Hrubá Skala too.
For more informations: http://muzeum-turnov.cz/
Click for more My World Tuesday shots from around the world. Hosted by Klaus with his team: Sandy, Wren, Fishing guy and Sylvia.

MŮJ ÚTERNÍ SVĚT: MUZEUM V TURNOVĚ
Toto je Muzeum Českého ráje v Turnově. Muzeum bylo otevřeno r. 1886 a od té doby shromažďuje doklady o přírodním bohatství Českého ráje a jeho kulturních dějinách.
Expozice jsou věnovány drahým kamenům, šperkům, následuje oddělení archeologie, historie a národopisu oblasti Českého ráje. Stálou expozici je také unikátní panoramatický obraz (o rozměrech 8,75x10m) Mikoláše Alše s názvem "Pobití Sasíků pod Hrubou Skálou“ z roku 1895.
Pro další informace 
http://muzeum-turnov.cz/
Klikněte pro další snímky My World Tuesday z celého světa. Hostí Klaus se svým týmem: Sandy, Wren, Fishing guy a Sylvia.

1 komentář:

  1. I always enjoy visiting museums like this, Lucie. It's fascinating to see stones "in the rough" before they are cut into gems.

    OdpovědětVymazat

Thanks for stopping by. I always enjoy hearing from you.
If you post Anonymously, please leave your name so I know which Anonym you are! Thanks.
Děkuji, že jste se zastavili. Vždy o Vás ráda uslyším. Pokud odpovídáte anonymně, uveďte prosím jméno, abych věděla o který anonym se jedná. Děkuji

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails